v DIY (estmon)


DIY - Skrivebord

 • Skrevet 28.08.2016
 • Klokken 20:08

 

Jeg kjøpte dette gamle kjøkkenbordet via finn.no for ett halvt år siden. Jeg har lenge ønsket meg et skrivebord med dreide ben, og dette passet midt i blinken. Det er kanskje en klisjé å si det, men møblene jeg kjøper brukt har ofte en større verdi for meg enn de jeg kjøper i butikk. Jeg elsker oppussingsprosjekter der jeg kan gjøre ting til mitt eget, dog må jeg innrømme at dette ble et større prosjekt enn jeg hadde sett for meg.

Malingsfjerner er i seg selv et herk å jobbe med, men de dreide bordbenene gjorde saken ikke lettere. Malingsfjerner gjør at malingen bobler, og at det bare er å fjerne den med f.eks. et spakkeljern. Dette er i midlertidig et grisete arbeid, og det var svært vanskelig å komme til i kriker og kroker. Jeg oppdaget så at det var nok et lag med maling under, og denne lot seg ikke fjerne. Her måtte jeg fram med pussemaskinen. Jeg brukte mange dager på å fjerne maling fra de store overflatene. Dette skyldes nok at pussemakinen jeg hadde var både liten og av dårlig kvalitet. 

Bordbenene bydde nok en gang på problemer. Her kom ikke pussemaskinen til, og jeg var derfor nødt til å bruke fil. Denne delen av oppussingen tok lengst tid. Jeg kan ikke huske nøyaktig antall timer jeg brukte, men det var såpass at jeg nesten ga opp prosjektet. Hadde det ikke vært for fargen på malingen (lakserosa) hadde jeg kanskje ikke vært så nøye. Jeg er nå i etterkant glad for at jeg tok meg tiden og gjorde det ordentlig. Siste finish på skrivebordet var å male undersiden av topplaten i en lys olivenfarge, beise treverket for å gi det en "gammeldags look", og sette på en ny knott på skuffen. 

 


kommentarer: Én kommentarRestaurering av kommode

 • Skrevet 21.01.2016
 • Klokken 23:33

 

Fra kjedelig og slitt til moderne og lekker kommode!

 

FØR:Denne kommoden kjøpte jeg og samboeren min brukt for en billig penge. Mye av malingen var flasset av, andre plasser hadde den riper, og den var generelt veldig slitt. Med andre ord trengte den et nytt strøk med maling. Vi valgte da å gå for en dus grålig mint- farge (Lady Balance - Mity Breeze)

Steg nummer én var å ta av håndtakene og vaske hele kommoden med husvask. Deretter gikk jeg over med middels-grov til fint sandpapir. Vi ønsket å bytte ut håndtakene med knotter, og var derfor nødt til å tette igjen skruehullene med møbel- sparkel. Da sparkelet hadde tørket gikk jeg over med sandpapir for å jevne ut overflaten. På Coop Obs Bygg, hvor vi kjøpte malingen, fikk vi beskjed om at vi ikke trengte grunning. Dette var en gledelig nyhet! Neste steg ble dermed maling. Her brukte vi en rull med lite struktur, etterfulgt av en bred pensel. Rull etterlater seg mye struktur, noe som ikke er fint når det kommer til møbler. Det er derfor veldig viktig å gå over med en pensel slik at malingen flyter perfekt utover.

 

ETTER:


Kjempefornøyd med resultatet!

Fargen vises ikke så godt på bildet, men fargeprøve- og beskrivelse finner du HER


kommentarer: 2Nystrikket lue

 • Skrevet 25.05.2015
 • Klokken 12:10

 Strikket ferdig denne luen for noen dager siden. Oppskriften er den samme som forrige, og den kan du finne HER

 


kommentarer: Én kommentarDIY - Sitteunderlag

 • Skrevet 18.02.2015
 • Klokken 22:33Steg 1. Brett avispapir til like brede striper.Steg 2. Flett papirstrimlene slik som på bildet.

Steg 3. Brett endene rundt, og inn i "lommene".

Jeg bruker dette underlaget i kombinasjon med en plastpose. Da holder jeg meg både varm og tørr. Dette er et artig og enkelt diy- prosjekt jeg lærte i kunst- og håndverktimene på barneskolen.

#håndarbeid #diy #sitteunderlag #hobby #tur


kommentarer: 3DIY - My New Pom Pom Beanie

 • Skrevet 15.02.2015
 • Klokken 16:14

Elsker min nye lue med dusk  Jeg er ikke så godt kjent med strikkeoppskrifter, og valgte derfor å finne ut av hvordan jeg ville ha den underveis. Til dere som er interessert i å strikke en tilsvarende lue, slik gjør du:

Legg opp 144 masker på rundpinne. Vrangbord; strikk fire rett og fire vrang til den er 6,5 cm. Mønsteret; vanlig flette, strikk 3x4 (12 masker per flette), og 4 vrange mellom hver flette. Strikk 4 omganger uten flette (12 rette og fire vrang). Gjenta dette til luen (uten vrangbord) er 15 cm lang. Så skal du redusere maskene jevnt til luen er passelig lang for deg. Jeg redserte med 9 masker per runde, og avsluttet da det ble for stramt å strikke på rundpinnen. Tre så tråden gjennom de gjenværende maskene og stram til. Fest så tråden. Lag en dusk og fest den til luen.

Litt rotete forklaring, men håper at dere litt mer erfarne "strikkere" skjønner hva jeg mener. Jeg brukte Sandnes mini alpakka garn. Til dere som ikke har strikket flette før så kan dere se en god youtube-video HER.

#diy #lue #pompom #beanie #dusk #mote #fashion #gjørdetselv #hobby #strikk #garn #håndarbeid


kommentarer: 9DIY ~ Smykkeboks

 • Skrevet 09.11.2014
 • Klokken 21:28

Her er tre smykkebokser jeg har laget av doruller! Jeg elsker DIY- prosjekter der man resirkulerer husholdningsvarer i stedet for å kaste dem. Dette er et superenkelt prosjekt, og en artig innpakking hvis du skal gi smykker i gave. Alt du trenger er én dorull, vatt, og det du ønsker av pynt. Jeg valgte å gå for noe enkelt og feminint på disse tre, men ville gått for hyssing og gavepapir dersom det var en julegavepakking.

 Hva syns du om disse smykkeboksene? 

#diy #hobby #smykkeboks #julegave #gjørdetselv #håndarbeid


kommentarer: 2DIY - Sminkekostholder

 • Skrevet 22.10.2014
 • Klokken 15:06

Jeg fikk en Husqvarna symaskin i tidlig bursdagspresang fra min kjæreste, svigerforeldre og svigerbestemor (spleiselag). Den ble kjøpt brukt på en syforetning allerede i sommer, men på grunn av flere problemer med maskinen fikk jeg ikke kommet i gang med syingen. Etter at symaskinen hadde vært inne til reperasjon for fjerde gangen, og i tillegg begynt å ta fyr, fikk jeg en ny (brukt) tilsvarende maskin.

Nå har jeg endelig fått brukt symaskinen, og laget denne sminkekostholderen. Inspirasjonen fant jeg på pinterest, og dere kan finne framgangsmåten HER.Dette var mitt første syprosjekt siden ungdomskolen, noe som vises godt. Jeg lærte meg å bruke maskinen mens jeg laget denne sminkekostholderen, i tillegg til at jeg ikke var så nøye da jeg klippet til stoffet, og fikk dermed en del problemer underveis.

Alt i alt var jeg veldig fornøyd med resultatet.

 

Hva syns du om resultatet? Har du noen forslag til enkle syprosjekter?

#symaskin #diy #sminke #sminkekostholder #gjørdetselv #syprosjekt


kommentarer: 4DIY Ansiktsskrubb Eksperiment

 • Skrevet 09.09.2014
 • Klokken 19:37

I dag følte jeg et stort behov for å rense ansiktet og fjerne døde hudceller, og bestemte meg derfor for å lage en ansiktsskrubb. Jeg har veldig ofte lest at kakao og kaffe er godt egnet til dette, og blandet derfor disse ingrediensene med ansiktsolje og ansiktskrem fra Dr.Hauschka. Jeg kan allerede nå avsløre at ansiktsskrubben ble ikke luktende godt. De som har prøvd produkter fra Dr. Hauschka vet at det har en veldig sterk, distinkt lukt, og dette blandet med kaffe og kakao ble alt annet enn en suksess (luktmessig).

Jeg blandet ingrediensene slik at jeg fikk en konsistens som minnet meg om en ansiktsskrubb.

Slik ble resultatet!

Ansiktsskrubben verken så eller luktet godt, men jeg ble fornøyd med resultatet. Huden min føltes frisk og silkemyk etter at jeg hadde brukt den, og jeg kommer nok til å bruke den igjen til tross for lukten. Jeg vil nok ikke anbefale den til dere, men foreslå at dere prøver ut en annen oppskrift på ansiktsskrubb. Det er så artig å lage slike ting selv og eksperimentere litt.

 

#diy #hudpleie #skjønnhet #ansiktsskrubb


kommentarer: 2DIY - Notebook

 • Skrevet 19.08.2014
 • Klokken 20:15

Jeg ble inspirert til å lage disse søte notatbøkene etter å ha sett noe lignende på pinterest.com. De er ikke bare søte, men også kjempelett å lage! Dette er perfekt for dere som er tilbake på skolebenken og ønsker å ha en mer personlig notatbok.

Materiell: saks, limstift, A4- papir, viskelær, stiftemaskin, linjal, silkebånd, fargetusj og gavepapir.


Steg 1: Ta fem A4- ark, brett- og riv i to.

Steg 2: Brett disse i to.

Steg 3: Bruk linjal og klipp ut et stykke gavepapir i samme fasong som det brettede papiret (husk å beregne noen cm ekstra på alle kanter).

Steg 4: Brett gavepapiret rundt papiret som du skal bruke som omslag.

Steg 5: Lim gavepapiret på omslagsarket.Steg 6: Legg resten av de brettede arkene i omslaget.

Steg 7: Legg ett stort viskelær under og stift arkene og omslaget samme (husk å stifte på oversiden som vist på bildet under).

Steg 8: Fjern viskelæret og brett stift- spissene ned.Nå er det tid for dekor!

Steg 9: Klipp ut en liten rektangulær papirbit. På denne kan du skrive fag, formål eller lignende. Dekorer den slik du ønsker.

Steg 10: Klipp ut en enda mindre rektangulær papirbit. På denne kan du skrive navnet ditt. Dekorer slik ønsket.


Steg 11: Lim de rektangulære papirstykkene på omslagsarket.

Steg 12: Klipp av et stykke silkebånd, og lim den ene enden bakerst i boka.

Ferdig!Du kan dekorere notatbøkene akkurat slik du ønsker. Til høyre kan dere se at jeg har tegnet mitt eget print med fargetusjer. Det tok litt lengre tid, men jeg er fornøyd med resultatet.

#diy #hobby #notatbok #notebook #backtoschool #skole #gjørdetselv


kommentarer: 10Brodering

 • Skrevet 13.08.2014
 • Klokken 22:16

Brodering kan virke "gammeldags", og forbindes ofte med noe gamle damer holder på med. Jeg derimot, har lenge hatt lyst til å lære meg dette. I dag fant jeg utrolig mange inspirerende bilder (noen av dem vist under), og motivasjonen er på topp!

Akkurat nå har jeg veldig mange prosjekter liggende som jeg ikke har fullført av litt forskjellige årsaker, men jeg skal oppdatere dere så snart jeg har muligheten.

Hva syns dere om brodering?

#brodering #diy #hobby #embroidery #tekstil #stoffogstil #craft


kommentarer: Ingen kommentarerDIY - Get Inspired

 • Skrevet 12.07.2014
 • Klokken 18:31

Jeg er stadig på utkikk etter nye DIY- prosjekter, og ville dele noen med dere. Til tross for at jeg ikke får tid til å gjennomføre dem alle er det veldig spennede å se hvor mye fint man kan lage selv. I august skal jeg hive meg i gang med nye prosjekter og resultatet får dere se her på bloggen.Barnehuske ~ Link til fremgangsmåte finner du her.

Oxfordsko ~ Link til fremgangsmåte finner du her.

Hengelampe av blonder ~ Link til fremgangsmåte finner du her.

Lampe ~ Link til fremgangsmåte finner du her.

Magnetbokstaver ~ Link til fremgangsmåte finner du her.

Har dessverre ingen link til denne DIY, men jeg antar at det ikke trengs siden den er så lett.
Crop top ~ Link til fremgangsmåte finner du her.

 

Hva syns du om disse DIY- prosjektene? Noe du kunne tenkt deg selv?

 

#diy #inspo #inspiration #gjørdetselv #inspirasjon #hobby #mote #barnehuske #croptop #sko #lampe


kommentarer: 4DIY - Salongbord

 • Skrevet 10.06.2014
 • Klokken 22:49

Joakim og jeg fikk en bordplate av eik fra mine svigerforeldre for en tid tilbake, og har lenge vært på utkikk etter et passende understell. Vi ville ha noe som passet til eikeplaten som for eksempel ubehandlet tre, men fant ingenting brukt. Joakim hadde tenkt tanken på å lage føtter til bordet selv, noe jeg var litt skeptisk til, men med hjelp av svigerfar fikk de laget et helt utrolig fint understell til bordet. Materialet hadde de funnet nede ved sjøen, og vi fikk dermed den ubehandlede "looken" som vi ønsket. Hva syns dere om bordet? Liker dere reclaimed wood møbler?

#diy #gjørdetselv #prosjekt #hobby #reclaimedwood #salongbord #bord #interiør #interiordesign #inspo #inspirasjon


kommentarer: 8Plante Eget Bonsai Tre

 • Skrevet 09.06.2014
 • Klokken 21:47

I dag fant jeg og Joakim noen små furu- og grantrær i skogen, som vi gravde opp og plantet i blomsterjord (ca. 30 prosent) og kattesand (ca. 70 prosent).  Akkurat nå ser de ikke riktig ut som bonsai- trær, men ved hjelp av spesielle dyrkingsmetoder vil de etter hvert ta form. Ved trimming av grener, bladverk og røtter kan man forme bonsai slik en vil. 

Oppdateringer om utvikling blir lagt ut.Når man planter bonsai er det viktig å bruke kattesand som ikke klumper seg (som vist på bildet under) slik at den får god drenering.Hva syns dere om dette prosjektet? Noe du kunne tenkt deg å prøve?

#diy #gjørdetselv #planter #hage #interiør #interiordesign #inspo #inspirasjon #inspiration #green #trær


kommentarer: Ingen kommentarerDIY Stormtrooper- Stensil Topp

 • Skrevet 10.05.2014
 • Klokken 18:36

I går fikk jeg en forespørsel fra min gode, og vel og merke mannlige venn, om å få litt flere innlegg som ikke bare er forbeholdt kvinner. Jeg hadde dette i bakhodet da jeg kom over en vannfast tusj blandt skrivesakene mine. Det første jeg tenkte var å tegne Darth Vader- stensil på en t-skjorte, men da jeg kom over denne Stormtrooper- stensilen etter et raskt googlesøk var jeg solgt.

Steg 1. Tegne over stesilen på et ark (eventuelt skrive ut dersom du har en skriver tilgjengelig).

Steg 2. Teipe/lime arket på en papp-plate.

Steg 3. Bruk en tapetkniv til å skjære ut mønsteret. Husk å legge noe hardt under slik at du ikke får riper i gulvet eller bordet.

Steg 4. Legg en bok inni toppen eller skjorten du skal bruke, og sørg for å få en jevn flate å tegne på. Legg så malen over og fargelegg.

Slik ble resultatet! En kjedelig basic topp ble gjort om til en stilig stormtropper- topp på bare 2 timer.

Når du først har laget en mal kan du bruke den på både skjorter, topper, tøyvesker og sengetrekk. Du kan også tegne for frihånd eller lage dine egne maler.

Hva syns du om dette DIY- prosjektet? Noe du kunne tenkt deg å prøve selv?

#diy #stormtrooper #gjørdetselv #tekstil #hobby #starwars #stensil #print #prosjekt #fashion #mote #klær


kommentarer: 14DIY - Skull Cut Out Tank Top

 • Skrevet 28.04.2014
 • Klokken 19:55

Hvorfor kjøpe noe du kan lage selv?

Jeg har flere ganger sett på topper med utklipp på ryggen og tenkt at dette kan hvem som helst lage selv uten problem. Sist fredag fant jeg fram en svart, lite brukt  t-skjorte og testet ut teorien min. Det eneste jeg brukte var en blyant (med mykt bly), saks og en mappe for underlag.

Å tegne på mønsteret var ikke uten problemer, men jeg fikk det til. Dersom du vil prøve deg på det samme anbefaler jeg deg til å kjøpe kritt, noe som gjør tegneprosessen mye lettere.

Jeg ble veldig fornøyd med resultatet ♥ Brukte ca. 1,5 timer på å lage denne toppen, men så skal det sies at mesteparten av tiden gikk bort på å tegne mønsteret. Med de riktige verktøyene vil man kunne lage en slik topp på en halv time.Hva syns dere om min DIY hodeskalle topp?

#diy #gjørdetselv #topp #cutouttop #hodeskalle #skull #tanktop #prosjekt #klær #mote #fashion #håndarbeid


kommentarer: 6DIY - Restaurering Av Kjøkkenstoler

 • Skrevet 18.04.2014
 • Klokken 21:50

Kjæresten min kom over to gamle kjøkkenstoler for en stund tilbake, på en bruktbutikk (Sirkulus) her i Trondheim. Jeg skrev et kort innlegg om prosjektet i februar som du kan se HER. Vi ble ferdig med restaureringen av den ene stolen i løpet av en uke og startet så vidt på den andre, men så ble prosjektet lagt på is. Det var veldig mye arbeid med å fjerne den gamle lakken på stolene, men det var verdt det. Under kan du se før- underveis- og etter bilder.Slik så stolene ut da vi kjøpte dem..Vi pusset den første stolen inne, noe som ikke var så lurt. Det kom trestøv i hele leiligheten!Fargevalget for beis ble stemning 0017. Da vi var på Coop Bygg ville jeg i utgangspunktet se litt fargeprøver for både beis, lakk og voks, men jeg er fornøyd med valget med tanke på den elendige hjelpen vi fikk der. Jeg fikk inntrykk av at dersom man skal handle på Coop Bygg må man vite nøyaktig hva man er ute etter. Men men, det gikk seg til.

Stolputene måtte vi bytte ut med skumgummi som vi fikk kjøpt på Sengemakeriet i Fjordgata. Vi byttet også putetrekkene med et hvitt stoff som vi fant på en gjenbruksbutikk.

Slik ble resultatet!

Jeg elsker kjøkkenstolene våre! ♥ Artig å ha noen unike møbler.

Hva syns du om dette DIY- prosjektet? Noe du kunne tenkt deg å gjøre selv?

#diy #prosjekt #kjøkkenstoler #chair #gjørdetselv #oppussing #restoration #restaurering #stol #gjenbruk #brukt


kommentarer: 25DIY - Chair Restoration

 • Skrevet 12.02.2014
 • Klokken 20:18

Jeg og samboeren min har begynt på et DIY- prosjekt der vi skal pusse opp stolen som er vist på bildet under. Planen er å fjerne den mørke lakken og behandle treverket med enten en lys beis eller lakk. Stolputen skal få ny platevatt/innmat og trekkes om. Jeg skal legge ut det ferdige resultatet (i slutten av uka regner jeg med).
 Stoff til stolputen. Hva syns dere?

Har dere noen DIY- prosjekter på gang?

#DIY #Stol #oppussing #Chair #Gjørdetselv #Restoration


kommentarer: 2DIY - Home

 • Skrevet 11.01.2014
 • Klokken 15:39

Jeg og samboeren min har begynt med et bildevegg prosjekt på soverommet, som dere kan se på bildet under. Dette er en enkelt måte å gjøre rommet koseligere, samtidig som det dekker spiker- og skruehull i veggen.

Jeg vil veldig gjerne finne andre DIY prosjekter for hus & hjem, så dersom dere har noen tips er det bare å legge igjen en kommentar!

 Husk å melde deg på Månedens Blogg HER.


kommentarer: Ingen kommentarerDIY - Krus med strikkemønster (sniktitt)

 • Skrevet 16.11.2013
 • Klokken 17:20

Her er en liten forsmak av mitt nye DIY-Krus-Prosjekt. Dette er mitt andre prosjekt med porselenspenn, og jeg merker allerde nå at jeg begynner å bli flinkere til å tegne på en glatt overflate. Det kan se ut som om koppen er ferdigmalt, men baksiden og randen nede gjenstår fortsatt. Jeg legger ut det ferdige resultatet på bloggen. Dersom du har et forslag til strikkemønster til min neste kopp, så legg gjerne en link til bilde i kommentarfeltet eller på facebooksiden min.

Dere kan se innlegget om Marius-koppen HER.

Glass- og porselenspenn finner du HER // Krus finner du HER.

Beklager dårlige bilder. Kamerat spiller på siste vers..

Hva syns dere om koppen? Hadde du kunne tenkt deg å delta i en konkurranse dersom et slikt krus var premien?

#Strikkemønster #gavetips #krus #DIY


kommentarer: 8DIY - Marius-kopp

 • Skrevet 06.11.2013
 • Klokken 22:43

Jeg ble inspirert til å lage en Marius-kopp til min kjæreste etter å ha lest innlegget om porselenspenner på radiobiler.blogg.no. Det var kanskje ikke så lurt å begynne med et så vanskelig og tidskrevende mønster, men til tross for vanskeligheter med å tegne på en glatt og rund overflate ble jeg ganske fornøyd med resultatet. Til sammen brukte jeg 5 timer på å tegne mønsteret + 90 min i ovn.


Glass- og porselenspenn finner du HER // Krus finner du HER.
PS: Koppen ser mye bedre ut i virkeligheten.

Hva syns dere om koppen? Er dette noe dere selv kunne tenke dere å gjøre?

#DIY #Gavetips #Mariusmønster


kommentarer: 28Esther Monshouwer

Jeg er en kvinne på 23 år, tatt bachelorgrad i Tromsø og bor nå i Trondheim. Bloggen min handler om mote, skjønnhet, interiør, diy, inspirasjon, og litt om hverdagen min. Konktakt: esther_monshouwer@hotmail.com.
hits