Restaurering av kommode

  • Skrevet 21.01.2016
  • Klokken 23:33

 

Fra kjedelig og slitt til moderne og lekker kommode!

 

FØR:Denne kommoden kjøpte jeg og samboeren min brukt for en billig penge. Mye av malingen var flasset av, andre plasser hadde den riper, og den var generelt veldig slitt. Med andre ord trengte den et nytt strøk med maling. Vi valgte da å gå for en dus grålig mint- farge (Lady Balance - Mity Breeze)

Steg nummer én var å ta av håndtakene og vaske hele kommoden med husvask. Deretter gikk jeg over med middels-grov til fint sandpapir. Vi ønsket å bytte ut håndtakene med knotter, og var derfor nødt til å tette igjen skruehullene med møbel- sparkel. Da sparkelet hadde tørket gikk jeg over med sandpapir for å jevne ut overflaten. På Coop Obs Bygg, hvor vi kjøpte malingen, fikk vi beskjed om at vi ikke trengte grunning. Dette var en gledelig nyhet! Neste steg ble dermed maling. Her brukte vi en rull med lite struktur, etterfulgt av en bred pensel. Rull etterlater seg mye struktur, noe som ikke er fint når det kommer til møbler. Det er derfor veldig viktig å gå over med en pensel slik at malingen flyter perfekt utover.

 

ETTER:


Kjempefornøyd med resultatet!

Fargen vises ikke så godt på bildet, men fargeprøve- og beskrivelse finner du HER


kommentarer: 2
fjellgeitbundingen

22.01.2016 kl.09:33

Den ser som ny ut :)

Iselin Renée

22.01.2016 kl.19:42

Så fin den ble :)

Legg igjen en kommentar

Esther Monshouwer

Jeg er en kvinne på 23 år, tatt bachelorgrad i Tromsø og bor nå i Trondheim. Bloggen min handler om mote, skjønnhet, interiør, diy, inspirasjon, og litt om hverdagen min. Konktakt: esther_monshouwer@hotmail.com.
hits